Fransk Aromaterapi

Sundhed og velvære med Aromaterapi.

Blog

Bloggen om sundhed og velvære med Aromaterapi

Aromaterapi med med duftende, skønne æteriske olier

er en effektiv, alternativ metode til velvære og sundhed.

Bloggen vil forhåbentligt også inspirere dig til at anvende

dette alternativ som det naturligste i verden!


" Ignorance er sjælens sorte nat, uden hverken måne eller stjerner"

Kinesisk ordsprog

vis:  hele indlæg / kort version

Sådan kommer du med lethed gennem vinterhalvåret - uden infektioner

Opslået d. 8. oktober 2018 kl. 14.05 Comments kommentarer (14)

...De får simpelthen ikke en chance hvis du forstår at anvende en række æterisk olie til

forebyggelse. Hvis du allerede er ramt kan du korte forløbet.

- Når mange går rundt og hoster og snøfter er det på høje tid at stimulere dit immunsystem.

Den første jeg vil anbefale er:

Eukalyptus Radiata, med sit enorme indhold af oxyder, helt op til 70 %, der er antivirale er den selvskreven til luftvejs infektioner; den kan i øvrigt godt anvendes på mindre børn helt ned til 1 års alderen.

Hvordan?

Inhaler:

2-3 dråber i en lille skål med kogende vand, håndklæde over hovedet og indånding gennem næsen, udånding gennem munden.

Frigør bihuler, slimløsende og giver luft- gentag flere gange dagligt, er især effektivt lige inden sengetid.

OBS. Pas på ikke at skolde dig- ikke lade de mindre børn inhalere på denne måde.


Du kan med fordel inhalere ved at komme et par dråber på et lommetørklæde og trække vejret

herigennem så ofte du vil- for alle.

Fodbad/karbad:

2-3 dråber/15-20 dråber tilsættes en tsk./ spsk. honning eller mælk og fordeles i vandet.

Bliv i 15-20 minutter og hop i seng eller i et varmt tæppe efterfølgende.


Aromalampe:

20 dråber eukalyptus radiata med 10 dråber rosmarin tilsat aromalampen. Tænd i 15-20 minutter

Nu har du reduceret de omkringsvævende mikrober (bakterier og virus) fra dit indeklima.

Super godt i et sygeværelse, eller inden du går i seng.

Foretag da ca. 30 minutter inden du vil gå til ro.


Befri dig selv!

Opslået d. 13. juni 2018 kl. 4.20 Comments kommentarer (1)

Som lovet vender jeg tilbage med et alternativ til æterisk olie af rose. Så her kommer det ;)

Æterisk olie har mange egenskaber, hvoraf en meget vigtig er duftmolekylernes affinitet med vores organisme, de optages og fordeles hurtigt i kroppen, fordi de er hvad man kalder lipolytiske, det betyder ganske enkelt at de kommer gennem alle cellevægge.

Når det så gælder vores følelser er det derfor en meget vigtig egenskab, vi hverken tænker eller overvejer fordi vi slet ikke kan nå det, æterisk olies molekyler er simpelthen lynhurtigt fra næsen direkte gennem lugtesansen til vores hjerne. De berører vores inderste og er med til at afbalancere vores velbefindende. Vi er utroligt meget styret af vores tanker og følelser. Derfor er det en god ide at anvende æterisk olie hvis du er i en situation som kræver forløsning af emotionel karakter.

Ægte lavendel

Ægte lavendel er kendt for at rense krop, sind, ånd og hjerte. Det siger ikke så lidt om denne æteriske olies egenskaber. Ægte lavendel har både beroligende og opkvikkende virkning på vores følelser og psyke. Ligesom den den giver fornøden ro i tankemylder så man får overblik. Den regulerer åndedrættet og virker især positivt på åndedrætsproblemer opstået som følge af nervøsitet. Æterisk olie af ægte lavendel hjælper os på vores indre rejse til at få indsigt i hvem vi er. Æterisk olie af ægte lavendel er med til at løse op for blokeringer vi måtte bære rundt på siden barndommen, den hjælper med at acceptere vores egen individualitet og afbalancerer efter livets storme. Den forløser hjerteregionen så vi igen åbner for livsglæde og dybe frie åndedrag

Tag din flakon med ægte lavendel skru låget af og tag dybe rolige åndedrag helt ned i maven, tæl langsomt til 5 mens du indånder og på samme rytme ved at tælle til 5 når du udånder. Gør det 5 gange. Koncentrer dig om dit åndedrag. Mærk efter i din krop at du ikke spænder muskler nogen steder. Gentag gennem hele dagen så tit du føler trang / nødvendighed. Uden restriktioner tilgængelig for alle aldre og tilstande uden undtagelse!

Æterisk olie af ægte lavendel er helende, beroligende, forløsende ikke uden grund dronningen over alle æteriske olier.
Top 8 !!

Opslået d. 25. maj 2018 kl. 1.25 Comments kommentarer (0)

Erotiserende dråber:

Ylang- Ylang


Ylang-ylang betyder blomsten af alle blomster på malaysisk.

Æterisk olie af ylang-ylang har en kraftig, sød blomsterduft og stimulerer hypofysen, en vigtig kirtel der udskiller endorfiner. Æterisk olie af ylang-ylang har smertelindrende, euforiserende og erotiserende virkning. Duften fra ylang-ylang løser op for " psykisk krampe", den får os til "at flyde" og tage tingene i roligere tempo.

Vrede og angst kan dæmpes med æteriske olie af ylang- ylang. ligesom den også løser op ved begyndende depression. Selv ved søvnløshed og angst kan den have positiv virkning.

Bad og massage med ylang-ylang er blodtrykssænkende og afbalancerende på åndedrættet så man nemt kommer ned i det dybe rolige åndedræt.

Top 8 !!

Opslået d. 24. maj 2018 kl. 1.40 Comments kommentarer (0)

Forførende dråber:

Jasmin

Jasmin har gennem årtusinder været symbol på forførelse. Fra Han- dynastiet i Kina til Kleopatra, som siges at have parfumeret sejlene på sin båd, da hun tog ud for at møde Marcus Antonius. I Indien kaldes jasmin nattens dronning fordi dens aroma er forstærket om natten. Jasmin kom til Europa via Spanien, som var besat af araberne, herfra gik den sejrsgang i middelhavsområdet. Mme Sévigné tog den med til det franske hof i Versaille. Her blev den flittigt brugt af adlens damer som satsede på at forføre den udkårne ved at indhylle sig med jasmin!

Æterisk olie af jasmin stimulerer sensualiteten. Den kan anvendes i aromalampe.

Som parfume: en dråbe på halsen. Husk at duppe pulspunkterne og at æterisk olie er meget koncentreret, så mindre er mere i det tilfælde. Så er du klar til at bedåre din udkårne!

Jasmin kan også meget mere. Den kan tilsættes en massageolie, men en stærk fortynding. Det er 1 dråbe til 100 ml. Meget effektiv smertelindrer ved fødsler og til tør hud/ eksem.

Æterisk olie af jasmin må kun anvendes hos gravide i forbindelse med fødsel, grundet dens sammentrækkende virkning på livmoderen.


Top 8 !!

Opslået d. 23. maj 2018 kl. 0.30 Comments kommentarer (0)

Forløsende dråber:

Rose

Som alle æteriske olier virker rose på det psykiske, fysiske og spirituelle plan. Æterisk olie af rose er meget kostbar. Grunden til den er på listen her, er dens indflydelse på hjertet, stedet hvorfra følelser udgår. Hvis man er i dyb sorg er det muligt at lade æterisk olie af rose hjælpe igennem. Det er nok ikke helt uden grund at vi har det gamle udtryk: at være tung om hjertet.:::

Hvis din økonomi tillader det, så brug den i aromalampen for at forløse den indre knude af sorg som trækker dig ned. Rose bringer lethed til hjertet, den løsner og blødgør til igen at åbne sig for kærlighed og medfølelse. Et par dråber på et lommetørklæde, hvorigennem du tager dybe rolige åndedrag lindrer også.

Den er fantastisk til hudpleje, super regenererende til moden hud.

Hvis du interesserer dig for østens energi-medicin: Æterisk olie af rose styrker og afbalancerer den feminine energi yin.

Der er alternativer til æterisk olie af rose. Dem skal jeg nok vende tilbage til i et senere opslag.Top 8 !!

Opslået d. 22. maj 2018 kl. 1.05 Comments kommentarer (0)

Varmende dråber:

Pebermynte

Æterisk olie af pebermynte er som ægte lavendel et must at have i medicinskabet. Den er styrkende , opkvikkende og skaber ro på samme tid. Krampeløsende og stimulerende på fordøjelsen. Sætter gang i blodomløbet.

God til muskel-opvarmning til sports- og motions folket!

Hvis du er gravid og lider af morgenkvalme kan du med fordel tilsætte et par dråber i aromalampen, lad den tændt 15 til 20 minutter.

Tilsæt et par dråber i en creme eller vegetabilsk olie og masser ømme muskler/ til opvarmning inden motion.Hav den ved hånden hvis du ofte har  spændingshovedpine. Masser nakken lidt vegetabilsk olie tilsat pebermynte.

Skab en frisk og opkvikkende atmosfære i mødelokalet! Det gør du ved at tilsætte fem til seks dråber i aromalampen og tænde for den 10 til 15 minutter inden mødet skal finde sted.

Hvis du interesserer dig for østens energi-medicin: Pebermynte er egnet til de meridianer der er tilknyttet galdeblæren.

Pebermynte skal anvendes med omtanke hvis du har forhøjet blodtryk fordi den virker blodtryksforhøjende.
Top 8 !!

Opslået d. 21. maj 2018 kl. 2.35 Comments kommentarer (0)

Afslappende dråber:

Ægte Lavendel


Det er et must at have denne æteriske olie i medicinskabet, for ikke alene er den fantastisk afstressende og beroligende, men også perfekt til små rifter fordi den er desinficerende og fremmer sårheling. Ligesom små forbrændinger og solskoldning heler fantastisk hurtigt med æterisk olie af ægte lavendel.

Du skal anvende den ufortyndet direkte på huden flere gange dagligt til sårheling og desinfektion/forbrændinger. Hvis du har tanker som kører i hovedet hele tiden. Så prøv med et papir-lommetørklæde med et par dråber ægte lavendel, tag dybe indåndinger herigennem så ofte dun har brug for det.

Hvis du interesserer dig for østens energi-medicin: Lavendel er effektiv til de meridianer der er tilknyttet lunger og nyrer.Top 8 !!

Opslået d. 20. maj 2018 kl. 3.20 Comments kommentarer (0)

Nu får du et kort overblik over æterisk olie nummer tre, den styrkende .

Der er mange muligheder når det gælder æterisk olie, men denne er i reglen helt unik når vi har behov for styrke!

Styrkende dråber:

Rosmarin

Studerer du i øjeblikket som en gal? eller du i gang med en kompleks opgave? Måske har dit barn svært ved at koncentrere sig?

Æterisk olie af rosmarin er fremstillet af top skuddene fra den dejlige, mediterrane krydderurt. Tilsæt 10 dråber til din aromalampe for at styrke koncentrationsevnen, samtidig er den ultra beroligende hvis du har nerverne uden på tøjet!

Desuden er den perfekt til at lindre fodsmerter og ømme muskler.Tilsæt er par dråber æterisk olie af rosmarin til din fodcreme / creme og masser det pågældende ømme sted.

OBS! Brug ikke æterisk olie af rosmarin hvis du er gravid eller lider af epilepsi.


Top 8 !!

Opslået d. 19. maj 2018 kl. 2.10 Comments kommentarer (0)

Her er nummer to på listen over de absolut mest anvendelige og uundværlige æteriske olier!


Beroligende dråber:

Bergamot


Denne æteriske olie er fremstillet af den uspiselige citrusfrugt, bitter pomerans.

Ligesom citron er det en essens udvundet af skallen. Hvis du synes duften minder dig om noget, så er det måske fordi du allerede har mærket den i teen Earl Grey, hvor bergamot giver den typiske aroma. Duften fra bergamot er forfriskende og citron-agtig, men samtidig mild, krydret og varm, så duftnoterne spænder bredt og det er netop det paradoks, der gør bergamot til en så vidt favnende og alsidig essens.

Den er både beroligende og stimulerende. Brug den til at dæmpe nervøsitet, skabe balance i dit humør. Brug den hvis du skal til eksamen eller et vigtigt møde. Et par dråber på indersiden af håndleddene er nok til at give dig ro på nerverne. Er du eksempelvis drænet for energi efter en lang dag er et par dråber bergamot i et bad/fodbad præcis det du trænger til.

 

Top 8 !!

Opslået d. 18. maj 2018 kl. 4.10 Comments kommentarer (0)

De næste 8 dage giver jeg dig mulighed for at få hold på de, efter min mening, vigtigste æteriske olier at have ved hånden!


Forfriskende dråber?

Beroligende dråber?

Styrkende dråber?

Afslappende dråber?

Varmende dråber?

Forløsende dråber?

Forførende dråber?

Erotiserende dråber? 


  Lad mig begynde med at introducere dig for den mest friske af dem alle:

Citron,

Forfriskende dråber.


Citron olie er udvundet af frugtens skal. Så egentlig er den ikke en æterisk olie, der er kendetegnet ved at være udvundet ved destillation. Derimod er citron en essens presset af skallen. Du kender det sikkert fra madlavning eller bagning. Når skallen af citron indgår i en opskrift er det i reglen for at give en intens citron note.

Men citron kan meget mere end end være ingrediens i dit bagværk. Den er helt unik når du begynder at føle dig mat i sokkerne fordi en forkølelse er på vej og halsen er øm. Tag et glas lunkent vand med 2 dråber citron essens/olie og gurgl så tit du ønsker. Samme blanding kan du også drikke. Dermed styrker du dit immunforsvar og regulerer syrebalancen i din krop. Du kan med et par dråber citron essens i aromalampen skabe et opløftende og inspirerende klima.

Citron er Udrensende og styrkende og stimulerende.

Hvis du interesserer dig for østens energi-medicin: Citron er effektiv til de meridianer der er tilknyttet lever og nyrer.Rss_feed