Fransk Aromaterapi

Sundhed og velvære med Aromaterapi.

  Aromaterapi , en vej til sundhed og velvære!


Aromaterapi er en gren af phytoterapien, altså  urtemedicin som i øvrigt danner grundlag for moderne medicin. Planter har naturligt nok fulgt os gennem årtusinder. Forskning bringer stadig nye sider af en gammel sag. Aromaterapi er virksomt og nemt at anvende.

Æterisk olie indeholder et utal af aktive aromatiske stoffer, så det er nemt at forkæle krop, sind og ånd. Men husk på at de skal anvendes med omtanke. For at få fuldt udbytte er det nødvendigt at kende et par grundregler.

Vigtigt!  Æterisk olie skal doseres med omtanke, hvis du ingen effekt opnår skal du ikke øge mængden men prøve en anden æterisk olie med lignende egenskab. Så en god tommelfingerregel lyder: Less is more...hellere for lidt end for meget når man arbejder med æterisk olie.

Eksempler på praktisk anvendelse af aromaterapi:

Æterisk olie opløses ikke i vand, så hvis du tilbereder et bad eller fodbad skal du tilsætte enten et specielt til formålet udviklet produkt, men lidt honning, mælk eller flydende sæbe kan også anvendes.

Til aromaterapi massage bruges æterisk olie opblandet i en  basisolie, det kunne være sød mandelolie, jojoba, sesam - eller solsikkeolie. Det normale blandingsforhold til  kropsmassage er 1-3 % (dvs. ca. 7-20 dråber i 30 ml basisolie). Det anbefales at bruge en lavere procentdel for børn og ældre.

Behandling af rum
Aromalamper spreder æteriske olier i luften . De er ideelle til at rense og ionisere luften. Alt efter æterisk olie skaber de  beroligende eller opløftende virkning.

Bad

Et bad kombinerer de styrkende virkninger af både vand og æteriske olier på den mest behagelige måde. Det er perfekt til at lindre trætte muskler, forkæle huden og fremme følelsesmæssig balance.

Inhaler

Et par dråber æterisk olie på et papirlommetørklæde holdes under næsen og inhaleres med dybe åndedrag

Brystkasse massage

Den gammeldags brystkasse massage er lige så gavnlig i dag, som i oldemors ungdom , her udnytter du de æteriske oliers egenskab  til at åbne op for en dyb vejrtrækning. Bland 10-20 dråber æterisk olie i 2 spsk. basisolie og indsmør øvre brystkasse og øvre ryg.

Fodbad

Et fodbad er perfekt til at lindre ømme, trætte fødder, til at dæmpe stress eller når du ikke har tid til et karbad. Mix 2-4 dråber æterisk olie i en balje med vand. Juster vandtemperaturen, så det passer til dine behov: køligt vand giver nyt liv, frisker og giver energi, varmt vand virker søvnfremmende og modvirker nervøsitet, afstressende.

Masser blidt dine fødder, mens de er i vandet. Sid med fødderne i blød i 10 minutter. Fødderne duppes tørre.

Omslag/ kompres

Et omslag er en ren, fugtig, foldet klud, der påføres æterisk olie og derefter lægges mod huden. Der bruger enten varmt eller koldt vand, afhængig af formålet. Fyld en balje med vand og tilsæt 2-5 dråber æterisk olie. Rør rask, læg kluden i, vrid, og læg den på området, der skal behandles.Hos Fransk Aromaterapi handler du kvalitetsprodukter, (farmakologisk analyserede produkter) som giver dig mulighed for at vælge pålidelige og garanteret gennemprøvede æteriske olier.