Fransk Aromaterapi

Sundhed og velvære med Aromaterapi.

Æterisk olie, et naturprodukt


Udvundet ved destillering med vanddamp af skud, blomster, blade , bark  osv. forskelligt fra hvilken del af en plante eller træ olien kommer fra afhængig af hvor den æteriske olie produceres.

Fælles for dem alle er at de er  stærkt koncentreret , biokemisk defineret.

 


Koncentrat af solenergi og sukkerstof

Planter producerer i hundrede vis af aromatiske molekyler ud fra simple sukkerstoffer og sollys. Man har defineret ca. 3000 molekyler. På trods af dette er der stadig et stort antal komponenter, som man endnu ikke har  kortlagt. 
Netop  mængden af aktive substanser i bare 1 dråbe gør æterisk olie så utroligt fascinerende.

Summen af de mange  biokemiske substanser sammenholdt med kompleksiteten af hver æterisk olie er grunden til deres mange anvendelsesmuligheder. De æteriske olier indeholder fra 10 til 250 komponenter.

Ægte Lavendel dog 1.100 !


Egenskaber

Æterisk olie har et hyper koncentreret og sammensat indhold og det er præcis derfor de er virksomme:

Energi-givende

Genopbyggende

Afbalancerer  immunsystem, hvilket giver bedre  beskyttelse  mod mikrober og virus.

Antiviral, antibakteriel  og svampe-dræbende foruden de har antiparasitære  egenskaber .

Anti-inflammatorisk

Smertestillende ved muskel, sene og ledsmerter

Virker positivt på vores psyke.

 
Æterisk olie med omtanke

Naturen byder på mange planter med  problematiske  substanser: fluesvamp, liljekonval eller digitalis for bare at nævne et par stykker.

Æterisk olie er et naturprodukt der indeholder et utal af molekyler med forskellige egenskaber, nogle er hud-ætsende, andre er fotosensibiliserende. Nogle mennesker har parfumeallergi og andre pollen-allergi, men det er jo hverken hasselbusken eller hyacintens  skyld at nogen ikke tåler dem.


Kvalitet

Du  skal vide at mange æteriske olier der går under den betegnelse er forfalskninger, disse æteriske olier kan enten være opspædede med kemiske forbindelser af naturlig eller syntetisk herkomst, rektificerede ved destillationen eller måske helt igennem af syntetisk oprindelse. Ligesom de kan have en forkert eller ufuldstændig oprindelsesbetegnelse, der gør det umuligt at anvende dem i terapeutisk øjemed fordi man ikke kan gennemskue sammensætningen.


Label

H.E.C.T.

 er en forkortelse: Huile Essentielle Chemo Typée 

(Æterisk Olie Kemitype bestemt)

Æterisk olie er udvundet af planter hvilket betyder,  at deres indholdsstoffer varierer 

afhængig af voksested, jordbundsforhold, klima, høst etc.

 Derfor har man udviklet en analysemetode til garanti for  indholdsstoffernes sammensætning. H.E.C.T garanterer  samme indhold  hver gang man  tager en ny flakon i brug.


 


Hos Fransk Aromaterapi kan du trygt handle, for vi har kun kvalitetsprodukter af apoteker-kvalitet, H.E.C.T. Pålidelige og garanteret gennemprøvede æteriske olier. Det er vigtigt  for at du kan sikre dig mod dårlige overraskelser eller uheld som følge af anvendelse af æterisk olie.